Що таке ПТСР?

розміщено в: Новини центру | 0

Ми хочемо розповісти вам чи нагадати про те, що ж таке ПТСР та чому варто звернутися за допомогою. 

Для багатьох українців це словосполучення- посттравматичний стресовий розлад, стало відомо з початком війни. Як вам, мабуть, вже відомо, ПТСР виникає внаслідок стресової травмуючою події, наприклад: війна, катастрофа, терористичний акт, стихійне лихо, сексуальне насильство, втрата близької людини, тяжка хвороба та ін. 

ПТСР може з’явитися у кожної людини, незалежно від віку, статі або сімейного статусу. Але є групи людей, які більше підтверджені ризикам стравмуючих подій, наприклад, люди працюючі в поліції, військові, пожежники, але також в більшій зоні ризику знаходяться люди, які зловживають алкоголем, вживають наркотики або мають психічні та тривожні розлади.  Діагноз ПТСР може поставити тільки спеціаліст, до якого ми радимо звернутися, якщо в вашому житті сталася кризова подія, після якої ви помітили певні симптоми- нав’язливі спогади події та також відмова від згадування події; емоційні та фізичні зміни- порушення сну, дратівливість, агресивність, тремор, лякливість, зловживання алкоголем або наркотиками. Та також симптоматикою ПТСР є відчуття провини, негативні думки про себе, відчуття відчуженості, втрата сенсу життя та емоційне вигорання на роботі чи в хоббі. 

Це серйозні симптоми, які можуть перетворити життя на жах, тому терапія людині з ПТСР просто необхідна. 

В Київському міському кризовому центрі «Соціотерапія» ми пропонуємо комплексне лікування- різного типу психотерапії, тренінги, фільмотерапія та пілатес, також в комплексі з дієтичним харчуванням, іграми та арт терапією. За необхідністю, пісня обстеження психіатра, пацієнту можуть також назначатися медикаменти. В основу психологічної реабілітації кризового центру «Соціотерапія» покладено авторську програму кандидата психологічних наук Старкова Д. Ю. – «від тіла до самості», відповідно до якої, в центрі психологи працюють з пацієнтами і різних напрямках, як тілесної, так і психологічної терапії. 

Кризовий центр «Соціотерапія» працює 5 місяці та готовий приймати пацієнтів! В центрі працюють досвідчені психологи, психотерапевти, психіатри та висококваліфікований медичний персонал. 

Ви можете довірити нам свою проблему! Психологічна реабілітація в кризовому центрі проходить стаціонарно протягом місяця та є ПОВНІСТЮ БЕЗКОШТОВНОЮ! 

Адреса: вул. Качалова 5А

Тел. +38 (096) 274-59-54