Як відбувається лікування?

розміщено в: Новини центру | 0

В Київському міському кризовому центрі «Соціотерапія» ми використовуємо різні методи психологічної роботи з пацієнтами. Це групови психотерапії, психологічні тренінги та завдання, та також арт терапіі та фільмотерапії. Аварійні люки- це назва одного з заходів в розкладі лікування кризового центру.

Коли у людини є психологічна травма і не вистачає психічних сил впоратися з нею, людська психіка шукає інші, нераціональні методи впоратися з цією травмою. Ці нераціональні методи називаються психологічні люки, в які людина наче тікає. Психологічні аварійні люки ми поділяємо на три види- агресивні (агресія спрямована на інших), аутоагресивні (агресія та негативні емоції, що спрямовані на себе), та уникнення (намагання не думати про кризову ситуацію).

На цьому психологічному тренінгу ми розповідаємо пацієнтам про цю реакцію травмованої психіки та обговорюємо приклади із життя, що допомагає в подаланні ПТСР. Також методом пропрацювання даної проблеми, викликаної посттравматичним стресовим розладом, є написання певного «контракту» з собою, наприклад контракт на закриття аварійних люків або контракт на турботу.

Контракт про турботу про себе- це є договір з собою про те, що я більш не використовуватиму ці три механізми, а буду намагатися впоратися з травмою за допомогою більш раціональних, усвідомлених та виважених дій. Саме нові механізми дій та варіанти реакцій на травмуючу подію, пацієнти набувають в Кризовому центрі «Соціотерапія» завдяки роботі з психологами протягом всієї реабілітації.

Наша мета- це дати знання кожному пацієнту, знання, як жити далі та як піклуватися про своє психічне здоров’я!

Курс реабілітації в кризовому центрі повністю безкоштовний, стаціонарного типу, тривалістю один місяць 🇺🇦🙏🏻

Адреса: вул. Качалова 5А

Тел. ; +38 (044) 353-67-72

+38 (096) 274-59-54.