Центр психосоматичної медицини СМВМ (США) та кризовий центр “Соціотерапія”

розміщено в: Новини центру | 0

Ще в травні минулого року до Київського міського кризового центру «Соціотерапія» приїздив американський психіатр, засновник Центру медицини психіки та тіла- Джеймс С. Гордон. В такий непростий для України час, Джеймс розповів нам про високоефективну програму для пом’якшення психологічної травми населення та підвищення стійкості. Центр Джеймса С. Гордона вже реалізував програми самопідтримки, групової підтримки та побудови спільноти серед населення, яке постраждало від конфлікту в Косово, Газі та Ізраїлі; сирійських біженці в Йорданії; громадян в США, що стикнулися з епідемією самогубств; та громад, які зазнали стихійних і кліматичних катастроф на Гаїті, Луїзіані, Х’юстоні, Північній Каліфорнії та Пуерто-Ріко.

Ми розпочали дружбу та співпрацю з Джеймсом С. Гордоном, та з нетерпінням чекали на його навчання для членів команди Київського міського Кризового центру «Соціотерапія».

Центр психосоматичної медицини (СМВМ) (США) реалізує ефективну програму зцілення психологічних травм серед населення України. У партнерстві з Рас в рамках проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоровʼя»

СМВМ зараз проводить комплексне навчання та наставництво щодо своєї новаторської моделі піклування про себе, взаємодопомоги та побудови спільноти для мешканців громад у 8 областях України. На тренінгу, який проходив в Києві з 12 по 20 липня, учасники навчалися проводити в групах заняття з розвитку психофізичних навичок само- і взаємопідтримки. Як було зазначено в статті у New York Times, ця програма «переконливо продемонструвала, що допомагає вилікувати посттравматичний стресовий розлад».

Ми раді долучитися до цього проєкту та надавати ще більш якісну психологічну допомогу для всіх постраждалих від війни українців🙏🏻🇺🇦