Вже майже рік, кризовий центр безкоштовно приймає українців- як військових, так і цивільних, та надає їм комплексну психологічну допомогу.

розміщено в: Новини центру | 0

✅З моменту відкриття ми отримали 914 очних звернень громадян, з яких 261 чоловік пройшло курс лікування🙏🏻. Ви часто цікавитеся статистикою, тож ми розкриємо карти- психологічну комплексну допомогу в Київському міському кризовому центрі «Соціотерапія» отримали 79 чоловік військових та 58 ТПО- тимчасово переміщених осіб. В центрі надається психологічна та медична допомога людям, які здобули психологічної травми внаслідок воєнних дій в Україні.

❗️В центрі ми допомагаємо подолати:

– нав’язливі страхи тривоги, фобії;

– хронічний стрес, відчуття постійної напруги та неможливості розслабитися;

– депресивний стан, включаючи відчуття безнадійності, втрати сенсу, безсилля, безпорадності та ін.

– емоційні проблеми, включаючи почуття провини, сорому, нав’язливе роздратування, немотивовану агресію;

– проблеми соціальної дезадаптації;

– інші наслідки психологічної травми. 🩺В основу психологічної реабілітації кризового центру «Соціотерапія» покладено авторську програму структурної кризової терапіі- кандидата психологічних наук Старкова Дениса Юрійовича. Згідно неї, травма розглядається, як наскрізне ураження усіх рівнів існування людини – тіла, психіки, ідентичності, самоті. На цьому принципі побудована програма лікування в центрі- «від тіла до самості».

🧬На першому етапі психологічної роботи з пацієнтом, відбувається робота з регуляцією стресової системи, на другому – робота з психічними проявами травми (страхами, фобічними реакціями, тривогою і т.д.), далі відбується робота по відновленню відчуття ідентичності та бачення майбутнього, а на останньому етапі відбувається інтеграція травматичного досвіду- тобто знову звʼязування свого життя в одне ціле.

💁🏼‍♂️Пацієнти мають індивідуальні терапії, групові терапії, арт терапії, фільмотерапії, тренінги направлені на боротьбу з депресією, тривогою, проживанням втрати та інш., а також навчаються написанню щоденника самоаналізу та технікам самодопомоги при стресі. У вільний час ми пропонуємо пацієнтам грати і ігри, збирати пазли та малювати.

👩🏻‍⚕️В команді лікувального центру працюють висококваліфіковані психіатри, психологи, психотерапевти, психоаналітики та медичний персонал. Також після огляду психіатра, за необхідністю назначається медикаментозна підтримка пацієнта.

✅Вся реабілітація включно з триразовим харчуванням є повністю безкоштовною для кожного українця, а лікування відбувається стаціонарно з проживанням тривалістю 30 днів.

🚗 Адреса: вул. Качалова 5А

Тел. ; +38 (044) 353-67-72

+38 (096) 274-59-54.