Як піклуватися про психічне здоровʼя під час обстрілів

розміщено в: Новини центру | 0

Доброго дня! Сподіваємося, що ви в безпеці, та після напружених подій протягом останнього часу, хочемо нагадати вам методи самодопомоги при стресі🫶🏻
-Перш за все спробуйте дихальні вправи, наприклад: схрестіть долоні, зачепившись великими пальцями – це нагадуватиме метелика. Прикладіть долоні до грудей та по черзі легенько й ритмічно пристукуйте по ключиці. Через внутрішні вібрації ви будете чути звуки, як гучне серцебиття – це заспокоюватиме вас. Продовжуйте цю вправу, поки не відчуєте, що дихання вирівнялося.
-Поговоріть відверто про свій страх! Не тримайте емоції в собі. Розмова про почуття може допомогти і вам і співрозмовнику. 
-Спробуйте відволіктися від новин, тому що їх постійне пережовування веде за собою ще більший стрес. (Звісно перед цим прослідкуйте всім вказівкам з безпеки під час повітряної тривоги). Спробуйте розв’язати математичну задачу чи кросворд. 
Будь ласка, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги та будьте в безпеці! 
Тим часом ми в Київському міському кризовому центрі «Соціотерапія» продовжуємо працювати кожного дня з нашими пацієнтами та готові приймати нових! 
✅Вся реабілітація включно з триразовим харчуванням є повністю безкоштовною для кожного українця, а лікування відбувається стаціонарно з проживанням тривалістю 30 днів. 
🚗 Адреса: вул. Качалова 5А
Тел. ; +38 (044) 353-67-72
+38 (096) 274-59-54.