Тілесна терапія

розміщено в: Новини центру | 0

В рамках співпраці з центром комплексної підтримки переселенців «Я- Маріуполь», психолог та психотерапевт центру- Дмитро Ковальов щотижня в кризовому центрі «Соціотерапія» проводить тілесну терапію для пацієнтів. 
Тілесно-орієнтована терапія звільняє тіло від негативних психічних блоків і формує звичку усвідомлювати себе тут і зараз, чим людина розвантажує себе від величезної частини негативних переживань та думок, не кажучи вже про колосальну користь для свого здоров’я. 
Заняття з тілесної терапії включають в себе роботу з тілом, групові психологічні ігри і вправи, та складаються з чотирьох блоків: 
1. Усвідомлення та сканування тіла 
2. Фізкультурний комплекс 
3. Дихальні вправи 
4. Динамічні медитації. 
Дихання безпосередньо повʼязано з емоціями, і є ефективним методом трансформації важких емоційних переживань, саме тому ми так часто пропонуємо пацієнтам центру різні методики дихання направлені на позбавлення від стресу. 
Посттравматично- стресовий розлад заважає людині витрачати свою життєву інерцію на позитивні емоції, роботу, фізичну активність, щото., тому накопичена енергія проявляється через тривоги, роздратування, образи та песимізм, та також надлишок енергії провокує в думках людини страхи та нав’язливі думки. Це в свою чергу провокує погіршення психоемоційного стану людини, провокує тривогу, депресію та може призвести до психічних захворювань. 
Дмитро проводить з пацієнтами центру комплексну роботу, спрямовану на здорове тіло, здорові емоції та здорові думки. 
Під час групових занять з тілесної терапії пацієнти центру можуть глибше зрозуміти взаємозв’язок тіла та психіки; повніше відстежити психологічні механізми, висловити та трансформувати негативні емоції; та навіть потренувати нові КОРИСНІ звички мислення та внутрішніх реакцій. 
Ми дякуємо Дмитру за допомогу пацієнтам кризового центру «Соціотерапія» та разом продовжуємо працювати на психологічному фронті України! 
Курс реабілітації в кризовому центрі повністю БЕЗКОШТОВНИЙ, стаціонарного типу, тривалістю один місяць 🇺🇦🙏🏻
Адреса: вул. Качалова 5А
Тел. ; +38 (044) 353-67-72
+38 (096) 274-59-54.