Техніки самодопомоги при стресі, нажаль, стали необхідністю для кожного українця! 

розміщено в: Новини центру | 0

 Час від часу, новини, повітряна тривога чи обстріли викликають тривожний стан або паніку. Це- нормальна реакція нашої психіки та тіла. Ми пропонуємо вам наступні техніки самодопомоги при стресі, якими ви можете користуватись задля піклування про своє психічне здоровʼя: 
– Перш за все спробуйте дихальні вправи, наприклад: схрестіть долоні, зачепившись великими пальцями – це нагадуватиме метелика. Прикладіть долоні до грудей та по черзі легенько й ритмічно пристукуйте по ключиці. Через внутрішні вібрації ви будете чути звуки, як гучне серцебиття – це заспокоюватиме вас. Продовжуйте цю вправу, поки не відчуєте, що дихання вирівнялося.
– Поговоріть відверто про свій страх! Не тримайте емоції в собі. Розмова про почуття може допомогти і вам і співрозмовнику. 
– Спробуйте відволіктися від новин, тому що їх постійне пережовування веде за собою ще більший стрес. (Звісно перед цим прослідкуйте всім вказівкам з безпеки під час повітряної тривоги). 
– Спробуйте розв’язати математичну задачу чи кросворд. 
– Опишіть предмети навколо та їх характеристику. 
Якщо ж ви відчуваєте, що останнім часом, ви не можете впоратися самотужки з проявами стресу- можливо це симптом посттравматично- стресового розладу. 
Якщо ви відчуваєте, що з вами «щось не те» та ви не в змозі пережити певні події самостійно, просто зателефонуйте нам і наші спеціалісти проконсультують вас! 
Київський міський кризовий центр «Соціотерапія» працює вже понад рік та допоміг багатьом українцям подолати ПТСР. 
Не нехтуйте своїм психічним станом, бо здорова українська нація завжди «на часі»!🇺🇦
Кризовий центр «Соціотерапія» надає безкоштовну стаціонарну реабілітацію від ПТСР✅
Адреса: м. Київ, вул. Качалова 5А
Тел. ; +38 (044) 353-67-72
+38 (096) 274-59-54.