ПТСР- це серйозно! Але, нажаль не кожен звертається по допомогу

розміщено в: Новини центру | 0

Київський міський кризовий центр «Соціотерапія» пропонує безкоштовну психологічну реабілітацію від посттравматично-стресового розладу, яку може пройти кожен українець, страждаючий на ПТСР! 

Але нажаль, дуже часто люди замовчують свої психологічні проблеми та намагаються вирішити все самостійно. Коли ви відчуваєте, що ваш психічний стан погіршується і ви частіше відчуваєте наступні симптоми- вам варто проконсультуватися зі спеціалістом. 

📎Симптомами, які вказують на ПТСР, можуть бути: відчуття непрожитої втрати, пригнічений стан більшість часу, втрата інтересу до життя, неспроможність виконувати прості щоденні речі, постійне напруження, флешбеки- раптові спогади про травмуючу подію, порушення сну, фізичний дискомфорт у тілі, напруженість, агресивність, зловживання алкоголем або іншими психоактивними речовинами, тощо. 

😖Ці симптоми здатні перетворювати життя на пекло, тому не варто приховувати свій стан! Повідомте про свою проблему близьким та проконсультуйтеся зі спеціалістом. 

❓Якщо ви помітили стан схожий на ПТСР у своїх родичів, друзів та близьких людей, але не знаєте, як про це поговорити- ось декілька порад для вас: 

1. Говоріть з людиною наодинці в розслабленій та звичній для неї обстановці. 
2. Говоріть про ваше занепокоєння її станом, та що саме в її поведінці нагадує вам симптоми можливої психологічної проблеми. 
3. Запропонуйте можливі варіанти психологічної допомоги та консультації, наприклад надіславши номер телефону кризового центру. 
4. Висловіть своє тепле відношення до людини, ваше розуміння проблеми та намір допомогти подолати цей стан разом. 
5. Запропонуйте піти до психолога разом або допомогти попросити про допомогу. 

🙏🏻 В силах кожного українця допомогти підтримати психологічне здоровʼя нації! 

Просити по допомогу- це не соромно, та вкрай важливо в такий нелегкий час для кожного українця!

Ми працюємо для кожного, хто потребує психологічної допомоги, тому закликаємо- якщо ви чи ваші близькі відчуваєте симптоми ПТСР- просто зателефонуйте до нас та отримайте БЕЗКОШТОВНУ стаціонарну реабілітацію в кризовому центрі «Соціотерапія»🙏🏻🇺🇦

Адреса: м. Київ, вул. Качалова 5А
Тел. ; +38 (044) 353-67-72
+38 (096) 274-59-54.