Для чого потрібна арт терапія? 

розміщено в: Новини центру | 0

Арт-терапія – це форма психотерапії, в якій використовуються різні види мистецтва для вираження емоцій, самовиразу та взаємодії з терапевтом. Такий вид терапії допомагає людям з різними психологічними проблемами або розладами, в тому числі ПТСР, знайти внутрішню гармонію та поліпшити психологічний стан. 

На жаль, часто арт-терапію знецінюють, але ми впевнені, що вона, в комплексі з психотерапевтичними групами та іншими заходами центру, допомагає нашим пацієнтам!

📎Арт терапія допомагає в розкритті і вираженні емоцій, які можуть бути складними або навіть недоступними для словесного висловлення. Це може бути особливо корисно для тих, хто має проблеми зі спілкуванням, а також для тих, хто страждає на тривогу, депресію, посттравматично-стресовий розлад чи на інші психологічні стани. Заняття з арт- терапії сприяє покращенню самосвідомості, заспокоєнню, вираженню та обробці емоцій, а також розвитку творчих навичок.
У процесі арт-терапії, пацієнти можуть використовувати різні матеріали та техніки мистецтва для створення робіт, які відображають їхні почуття, думки і досвід. 

👥Терапевт відіграє роль підтримки, допомагаючи аналізувати та розуміти творчі роботи, а також допомагаючи знаходити способи виходу зі складних ситуацій.

❗️Важливо зазначити, що арт-терапія не вимагає від клієнтів великого досвіду в мистецтві.
Головна мета полягає в самовиразі та вивченню внутрішнього світу за допомогою творчості.

В Київському міському кризовому центрі «Соціотерапія» ми використовуємо різні методи психотерапії для ефективної реабілітації пацієнтів з ПТСР! 
Ми продовжуємо працювати кожного дня, з надією допомогти всім українцям, які які мають психологічні проблеми та страждають на психічні розлади внаслідок війни в Україні! 
Курс реабілітації в кризовому центрі повністю безкоштовний, стаціонарного типу, тривалістю один місяць 🇺🇦🙏🏻
Адреса: вул. Качалова 5А
Тел. ; +38 (044) 353-67-72
+38 (096) 274-59-54.

Відновимо психічне здоров’я українців разом🇺🇦🫂