Посттравматично- стресовий розлад (ПТСР) може виникати у цивільних осіб після тяжких стресових подій, таких як війна, аварії, насильство, смерть близької людини, природні катастрофи тощо

розміщено в: Новини центру | 0

Лікування ПТСР це дуже важливо з кількох причин:

1. Покращення якості життя: Лікування допомагає людям подолати симптоми ПТСР, такі як нічні кошмари, тривожність і панічні атаки, що дозволяє повернути гарну якість життя. Перш за все, звернутися за допомогою людині заважає складність усвідомлення наявності ПТСР. Якщо ви помітили симптоми ПТСР у ваших близьких- вам варто проговорити ваші переживання щодо стану людини, що те, що вона відчуває, це цілком нормально, та також, що звернутися по професійну допомогу- це не соромно!

В такий нелегкий час для всіх українців, багато хто применшує значущість свого стану, порівнюючи себе з тими, хто більше постраждав від війни, АЛЕ психологічно здоров’я кожного українця зараз «на часі»🙏🏻

2. Зниження ризику ускладнень: Невідкладне лікування ПТСР може запобігти розвитку ускладнень, таких як депресія, алкогольна або наркотична залежність, інші психічні порушення і навіть суїцидальні думки.

Часто ми зазначаємо початок розвитку алкогольної залежності у наших пацієнтів- військових, тож вживати алкоголь та інші психоактивні речовини заборонено під час проходження реабілітації в кризовому центрі «Соціотерапія»!

Під час реабілітації від ПТСР пацієнти за необхідністю отримують професійну психіатричну медикаментозну підтримку, в тих випадках, коли це потрібно.

3. Сприяння соціальній інтеграції: Лікування ПТСР допомагає пацієнтам знов інтегруватися в суспільство, покращує їхні стосунки з родиною та оточенням і забезпечує більш успішне функціонування у різних сферах життя.

4. Передбачення рецидиву: Лікування ПТСР може допомогти запобігти поверненню симптомів або послабити їх при повторних стресових ситуаціях, що є дуже важливим зараз, коли війна все ще триває, і кризові події можуть траплятися й надалі!

Важливою частиною програми лікування ПТСР в кризовому центрі «Соціотерапія» є надання психологами навичок самодопомоги при стресі, завдяки яким пацієнти зможуть підтримувати своє психологічне здоровʼя пісня проходження реабілітації.

Українці страждаючі на ПТСР мають можливість пройти безкоштовну психологічну реабілітацію в Київському міському кризовому центрі «Соціотерапія» і отримати полегшення психологічних і фізичних страждань, пов’язаних з цим розладом🙏🏻

✅В центрі працює професійна мультидисциплінарна команда з психологів, психотерапевтів, травматерапевтів та психіатрів, тож ми надаємо професійну комплексну допомогу людям з ПТСР!

Курс реабілітації в кризовому центрі повністю безкоштовний, стаціонарного типу, тривалістю один місяць 🇺🇦🙏🏻

📍Адреса: вул. Качалова 5А

📞Тел. ; +38 (044) 353-67-72

+38 (096) 274-59-54.