Ми потрібні один одному

розміщено в: Новини центру | 0

Часто після травматичної події людина дистанціюється від оточуючих і закривається в собі. 
Відчуження від звичного життя може бути симптомом ПТСР❗️

Цей симптом може включати в себе відчуття відокремленості від інших людей, власної родини та навколишнього середовища, а також відсутність інтересу до звичних справ і занять. 

❕Ще одним симптомом ПТСР може бути повторні відчуття та нічні кошмари, пов’язані із травматичною подією, а також гіперзбудження, яке включає в себе підвищену роздратованість, тривожність і надмірну реакцію на подразники. ПТСР може значно вплинути на якість життя та потребує лікування психіатра або психолога, а також може включати в себе психотерапію та лікування ліками у деяких випадках.

📎ПТСР може розвиватися після серйозних травматичних подій і потребує професійної допомоги та підтримки для відновлення психічного здоров’я.

🆘Якщо ви помітили стан відчуження схожий на ПТСР у своїх родичів, друзів та близьких людей, але не знаєте, як про це поговорити- ось декілька порад для вас: 

1. Говоріть з людиною наодинці в розслабленій та звичній для неї обстановці. 
2. Говоріть про ваше занепокоєння її станом, та що саме в її поведінці нагадує вам симптоми можливої психологічної проблеми. 
3. Запропонуйте можливі варіанти психологічної допомоги та консультації, наприклад надіславши номер телефону кризового центру. 
4. Висловіть своє тепле відношення до людини, ваше розуміння проблеми та намір допомогти подолати цей стан разом. 
5. Запропонуйте піти до психолога разом або допомогти попросити про допомогу. 

Будьте уважні до свого психоемоційного стану та звертайтеся до Київського міського кризового центру «Соціотерапія», якщо ви потребуєте допомоги🙏🏻

• Курс реабілітації від ПТСР в кризовому центрі повністю безкоштовний, стаціонарного типу, тривалістю один місяць✔️

📍Адреса: вул. Качалова 5А
📞Тел. ; +38 (044) 353-67-72
+38 (096) 274-59-54.