Як потурбуватися про своє психічне здоров’я під час війни?

розміщено в: Новини центру | 0

Під час війни турбота про своє психічне здоров’я є надзвичайно важливою🙏🏻 Зараз, як ніколи, на часі подбати про свій емоційний стан.

Ось декілька порад:

1. Знаходьте підтримку: Розмовляйте з близькими людьми, друзями або професійним психологом, щоб висловити свої почуття та досвіди.

2. Практикуйте релаксацію: Вивчіть техніки релаксації, такі як медитація або глибоке дихання, щоб зменшити стрес і тривожність. Їх ви можете знайти на наших сторінках в соц. мережах🫶🏻

3. Дотримуйтеся режиму: спробуйте зберігати регулярний режим сну, харчування і фізичної активності.

4. Використовуйте креативність: шукайте вираз своїх почуттів через мистецтво, письмо або інші хобі. Спробуйте відвідати арт-терапію з психологом, якщо відчуваєте, що вам складно виражати свої емоції та переживання🎨

5. Відволікайтеся: відволікання може допомогти забути про стресові події. Подивіться фільми, читайте книги або займайтеся іншими захопленнями.

6. Слідкуйте за новинами обережно: спробуйте обмежити свій доступ до депресивних новин і соціальних медіа.

7. Допомагайте іншим: волонтерство або надання підтримки іншим може покращити ваше самопочуття.

8. Не соромтеся професійної допомоги: якщо ви відчуваєте важкість, не соромтеся звернутися до психолога, психіатра або кризового центру «Соціотерапія».

Збереження психічного здоров’я в умовах війни може бути складним завданням, але з відповідними стратегіями і підтримкою це можливо🙏🏻

❗️Якщо ви відчуваєте тривогу та інші симптоми ПТСР ви можете звернутися до нас для консультації.

📎Київський міський кризовий центр «Соціотерапія» надає БЕЗКОШТОВНУ психологічну реабілітацію від ПТСР для всіх українців, які потребують допомоги.

✅В центрі працює професійна мультидисциплінарна команда з психологів, психотерапевтів, травматерапевтів та психіатрів, тож ми надаємо професійну комплексну допомогу людям з ПТСР!

Курс реабілітації в кризовому центрі повністю безкоштовний, стаціонарного типу, тривалістю один місяць 🇺🇦🙏🏻

Адреса: вул. Качалова 5А

Тел. ; +38 (044) 353-67-72

+38 (096) 274-59-54.