Алкоголь знімає стрес?

розміщено в: Новини центру | 0

Алкоголь може створювати відчуття тимчасового полегшення або розслаблення, але він не є ефективним способом розгорнутого та тривалого зняття стресу!

Фактично, вживання алкоголю може погіршити стрес і призвести до негативних наслідків для фізичного та психічного здоров’я. Він може спричинити залежність, загострити психічні проблеми та вплинути на важливі аспекти життя, такі як відносини та робота.

Існують кращі способи управління стресом, такі як фізична активність, медитація, соціальна підтримка та консультація з фахівцем у галузі психічного здоров’я🙏🏻

Одним з симптомів ПТСР можна вважати зловживання алкоголем, але чому це так?🤔

Алкоголь може тимчасово зняти деякі симптоми посттравматичного стресового розладу (ПТСР), такі як тривожність або гіперзбудженість, але це не робить його ефективним засобом лікування ПТСР, і, насправді, може і, скоріш за все, погірше цей стан у довгостроковій перспективі.

📎Ось кілька причин, чому вживання алкоголю є небезпечним для людей із ПТСР:

1. Залежність: люди з ПТСР стають вразливішими до розвитку алкогольної залежності.

2. Збільшення тривожності: хоча алкоголь спочатку може здаватися заспокійливим, він може призвести до збільшення тривожності та паніки після того, як його вплив відступить.

3. Погіршення сну: алкоголь спричиняє проблеми зі сном, і це особливо негативно вплине на людей із ПТСР, оскільки відновлення сну є важливим аспектом лікування.

4. Вплив на лікування: вживання алкоголю заважає ефективному лікуванню ПТСР, такому як психотерапія або фармакологічне лікування, саме тому в кризовому центрі «Соціотерапія» заборонено вживати алкоголь!

Для людей із ПТСР кращим варіантом лікування є звернення до кваліфікованого психотерапевта, лікаря, або заклад психологічної реабілітації від ПТСР, які можуть надати підтримку та лікування, спеціально розроблені для управління цим розладом, але точно не намагатися допомогти собі алкоголем❗️

✔️Для того, щоб отримати безкоштовну стаціонарну психологічну реабілітацію від ПТСР в кризовому центрі «Соціотерапія» вам достатньо зателефонувати нам для консультації🙏🏻☺️

📍Адреса: м. Київ, вул. Качалова 5А

📞Тел. ; +38 (044) 353-67-72

+38 (096) 274-59-54.